“Helpful Content Update” Nedir?

Okuma Süresi: < 1 dakika

Google arama algoritmasında sürpriz bir gelişme var! Search Central Twitter hesabından gelen duyuruya göre “Helpful Content Update” yani Faydalı İçerik Güncellemesi adında bir algoritma güncellemesi yapılıyor. Bu güncelleme SEO uzmanlarını oldukça heyecanlandırdı. Tabii bazıları da daha önceki güncellemelerin ne kadar etkili olduğunu düşünerek pek de umutlu değil. Neyse, neyin ne olacağı tam olarak belli değil. Ama eğer kullanıcılarının iyi bir deneyim yaşadığı içeriklere odaklanırsan, Google seni daha çok ödüllendirecekmiş. Buna “Helpful Content Update” deniyor.

Tabii, bu güncellemeyle ilgili dikkat etmen gereken bazı şeyler var. Eğer içeriklerini sadece arama motorları için mi hazırlıyorsun yoksa insanları gerçekten cezbetmek için mi? Ayrıca farklı konularda bol bol içerik üretip umutla sıralama sonuçlarını mı bekliyorsun? Otomasyonla içerik üretiyorsan da bir düşün derim. Başkalarının söylediklerini sadece özetleyip pek bir değer katmadan mı sunuyorsun? Trend olan konulara takılıp sadece popülerlik peşinde misin, yoksa gerçekten hedef kitlen için değerli içerikler mi üretiyorsun? Ah bir de içeriklerin okuyuculara, başka yerlerden daha iyi bilgi almak için tekrar arama yapma hissi veriyor mu?

Eğer bu sorulara içeriklerinde yanıtlar bulursan, sıralamada daha iyi bir performans gösterebilirsin. İçeriklerini gözden geçirip revize etmek ya da yeni içerikler üretmek için bu ipuçlarını kullanabilirsin.

Elbette, bu güncellemenin tam anlamıyla yerleşmesi ve tüm arama sonuçlarına uygulanması biraz zaman alabilir. Ama unutma, ” Google Helpful Content” algoritması artık hayatımızın bir parçası oldu. Yani, içeriklerinde kullanıcılara fayda sağlamayı unutmamalısın.

Bu ipuçlarını kaçırmayın!

Haftanın blog yazıları, ipuçları, teknoloji haberleri ve daha fazlası...

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir