Google Street view’in büyülü (ve biraz da tuhaf) dünyasına yolculuk

Okuma Süresi: < 1 dakika

Hadi birlikte Google Sokak Görünümü’nün büyülü dünyasına bir yolculuğa çıkalım! Wonders of Street View, sizi tek bir tıklama ile akıllara durgunluk veren yüzlerce görüntünün arasında kaybolmaya davet ediyor. Sitenin tasarımı, Google Sokak Görünümü’ne oldukça benziyor, yani hiç şaşırmadan siteyi kullanabilirsiniz. Ancak gördükleriniz, bir küratörün ellerinden geçmiş birbirinden ilginç derleme görüntülerdir.

Üç ayaklı bir adam, bir binaya tırmanan bir otomobil, tuhaf kuş maskeleri takan bir topluluk… Wonders of Street View’da bu gibi ilginç görüntülere rastlamak mümkün. Dijital hataların yarattığı garip sahneler, tuhaf anıt heykelleri ve Google Sokak Görünümü arabalarına abartılı pozlar veren insanların komik fotoğrafları da burada dikkat çekenler arasında. “Rastgele” düğmesine basarak, tuhaf görüntülerle dolu bir dünyada keşfe çıkabilirsiniz.

Neal Agarwal, bu siteyi yaratmış dahi arkadaşımız. Daha önce de benzer siteler hazırlamış olan Agarwal, yapım sürecini şu şekilde açıklıyor: “Garip ve ilginç yerlerin bir listesini makaleler ve listelerden derlemek için birkaç hafta harcadım ve ardından bu yerleri Google Sokak Görünümü’nde bulmaya çalıştım. Diğer insanlar da tuhaf noktaları ve sıra dışı detayları sokak görünümünde keşfettiklerinde bunları paylaştılar ve ben de bu buluntuları bulmaya ve eklemeye çalıştım. Sanırım geçen ay sokak görünümünde saatlerimi harcadım.

Agarwal, şu anda Wonders of Street View’da yaklaşık 300 farklı konum olduğunu belirtiyor. “Tabii ki, daha fazla sokak görünümü eklemek istiyorum! Eğer sizin de keşfettiğiniz harika bir şeyler varsa, bana göndermekten çekinmeyin!” diyor.

Evet, bu ilginç ve komik yolculukta siz de yerinizi alabilirsiniz! Google Sokak Görünümü‘nün sırlarla dolu dünyasında keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce ilginç nokta var. Hazır mısınız?

Bu ipuçlarını kaçırmayın!

Haftanın blog yazıları, ipuçları, teknoloji haberleri ve daha fazlası...

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir