İnstagram twitter’a rakip mi oluyor?

Okuma Süresi: < 1 dakika

Dostlar, Meta’nın bir süredir Twitter’a meydan okuyacak yeni bir Instagram uygulaması üzerinde çalıştığını söylüyorlar! Bu yeni platform, merkezi olmayı reddediyor ve aslında Instagram’ın metin odaklı bir versiyonunu hedefliyor. Son zamanlarda ise uygulamanın nasıl görüneceği ve ne zaman kullanıcılarla buluşacağı konusunda söylentiler yayılıyor.

Sosyal medya ve influencer pazarlaması uzmanı Lia Haberman’ın son haberine göre, Meta, Twitter’a rakip sosyal medya uygulamasında büyük bir ilerleme kaydetmiş durumda. Bu yeni proje, “Instagram’ın sohbetlere yönelik yeni metin tabanlı uygulaması” olarak anılıyor.

Henüz bu uygulamanın Instagram’dan farklı bir ismi yok, ancak iddiaya göre “Project 92” veya “P92” veya “Barcelona” gibi isimlerle anılıyor. Kullanıcılar, mevcut Instagram hesaplarıyla bu yeni uygulamayı entegre edebilecekler ve ayrı bir hesap açmalarına gerek kalmayacak.

Bu yeni uygulama, kullanıcıların 500 karaktere kadar metin gönderileri oluşturabilecekleri ve gönderilerine bağlantılar, fotoğraflar ve videolar ekleyebilecekleri bir akışa sahip olacak. Sızdırılan iki pazarlama slaydı ekran görüntüsü, uygulamanın arayüzünün Instagram ve Twitter’ın eğlenceli bir karışımı olduğunu gösteriyor.

Bu arada, Bloomberg, uygulamanın Haziran ayının başlarında piyasaya sürülmesinin beklendiğini söylüyor. Meta, bu yeni uygulamayı birkaç ay boyunca gizlice sınırlı sayıda içerik oluşturucunun kullanımına sunmuş. Ve dikkat! Bu uygulama Instagram’dan ayrı olacak, ancak kullanıcıların hesaplarını birbirine bağlamalarına izin verilecek.

Heyecan verici günler bizi bekliyor gibi görünüyor. Meta’nın bu atılımıyla sosyal medya dünyasında yeni bir döneme adım atılacak gibi. Biz de heyecanla gözlemlemeye devam edeceğiz!

Bu ipuçlarını kaçırmayın!

Haftanın blog yazıları, ipuçları, teknoloji haberleri ve daha fazlası...

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir