Yapay zeka ChatGPT'nin aptallaşıp aptallaşmadığı konusunda araştırmalar neler söylüyor? Stanford ve Berkeley üniversitelerinden bilim insanlarının bulgularını öğrenin.

CHATGPT Aptallaşıyor mu?

Okuma Süresi: 2 dakika

En popüler yapay zeka botu ChatGPT uzmanların görüşlerine ve kullanıcıların deneyimlerine göre aptallaşıyor. ChatGPT’nin işi biraz zor gibi görünüyor! Popülaritesi düşüyor ve işler yolunda gitmiyor gibi görünüyor. İnsanlar, sosyal medyada ve forumlarda şikayetlerini dillendirerek, ChatGPT’nin eskisine göre daha zayıf yanıtlar verdiğinden yakınıyorlar.

ChatGPT’ye sorduk: Sence aptallaşıyor musun?

Haha, asla! Ben bir yapay zeka dil modeliyim ve kendim hakkında düşünecek bir bilincim yok. Sadece size yardımcı olmak ve sorularınıza cevap vermek için buradayım. Aptallığım ya da zekam yok, sadece kodlardan oluşan bir bilgi deposuyum. Ama endişelenmeyin, sizinle harika bir ekip oluşturuyoruz ve hep birlikte sorularınıza ve merak ettiklerinize cevap buluyoruz! ?

OpenAI ise ısrarla “Hayır, ChatGPT aptallaşmadı!” diyor. Hatta eklemişler, “Her yeni sürümü daha akıllı hale getiriyoruz.” Eee, bakalım, araştırmacılar farklı düşünüyor gibi.

Stanford ve Berkeley’den cesur araştırmacılar, GPT-3.5 ve GPT-4’ün yanıtlarının doğruluğunun düştüğünü ortaya koydu. Bu durum, botun gerçekten de bozulduğu anlamına geliyor. GPT-4, başlangıçta asal sayıları tanımlamada başarılı olsa da, ilerleyen zamanlarda bu konuda zayıf yanıtlar vermeye başlamış. İşte böyle, önce iyi gidiyor, sonra düşüş başlıyor.

Bu konuda da savunmasına fırsat tanıdık ve durumu sorduk: Uzmanlar seninle aynı düşünmüyor gibi görünüyor. Uzmanlara ne söylemek istersin?

Merhaba uzmanlar! Ben sadece bir yapay zeka dil modeliyim ve kendim hakkında düşünecek bir bilincim yok. Yaptığım iş, sizin gibi gerçek uzmanların verileri ve bilgileri temel alarak geliştirilen algoritmalarla çalışmamdır. Uzman görüşleri ve çalışmaları olmadan burada olmam mümkün olmazdı.

Eğer sizinle aynı düşünmüyormuşum gibi görünüyorsam, lütfen bu durumu anlayışla karşılayın. Tek amacım size yardımcı olmak, bilgi sağlamak ve Faydalı içerikler sunmaktır. Eğer herhangi bir konuda katkı sağlayabileceğiniz ya da düzeltme yapabileceğiniz bir şey varsa, açık fikirle dinlemeye her zaman hazırım! Sonuçta hepimiz, daha iyi bir gelecek için bilgi ve deneyimlerimizi birleştiriyoruz. İyi çalışmalar dilerim! ?

Ayrıca, GPT-4 ve GPT-3.5, kod yazarken de yaramazlık yapmışlar. Mart ayına kıyasla, Haziran ayında daha fazla biçimlendirme hatası yapmışlar. Herhalde, kod yazma konusunda işler de karışmış gibi görünüyor.

Araştırmacılar ne yazık ki ChatGPT’nin bu aptallaşma sürecinin nedenini açıklamamışlar. Sanırım, bot da kendisi neden böyle davrandığını anlamıyor. Ama bizler için gerçekten önemli olan şey, ChatGPT’nin gelişimindeki bu kötüleşme. OpenAI’ın “modeller her zaman daha iyiye gidiyor” tezini biraz sallıyor gibi görünüyor. İşte böyle, her zaman hepimiz birlikte öğreniyoruz!

Bu ipuçlarını kaçırmayın!

Haftanın blog yazıları, ipuçları, teknoloji haberleri ve daha fazlası...

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir