Pantone 2024’nin Rengini Duyurdu: Peach Fuzz

Okuma Süresi: 2 dakika

PANTONE, “Pantone Color of the Year 2024” yani 2024 yılının Pantone rengini açıkladı ve bu sefer PANTONE 13-1023 Peach Fuzz ön planda! Yani, şeftali tüyü rengi. Meraklıları için renk kodu #FFBE98 olan bu renk sıcaklığın, dokunsallığın ve ortak insan deneyiminin tam anlamıyla simgesi olarak seçilmiş. Yani kısacası, iç içe geçmiş bir dünya dolusu şefkat, büyüme ve birliktelik demek.

İşte bu renk, tat alma, görme, dokunma ve koku alma duyularımız arasında bir simbiyoz yaratıyor. Yumuşacık bir şeftali gibi her şeyi kucaklayan bu renk, ruhumuzu, zihnimizi, bedenimizi ve kalbimizi zenginleştiriyor.

PANTONE duyurusuna göre, Peach Fuzz bize şefkat, paylaşım ve topluluk hissi veren, hassasiyeti yansıtan bir şeftali tonu. Hani derler ya, “tatlı tatlı…” işte tam da öyle bir renk!

Peach Fuzz’ın seçilmesindeki amaç, zorlu bir dünyada barışa ve insanlarla bağlantıya olan kolektif özlemimizi yansıtmakmış. Leatrice Eiseman, PANTONE Renk Enstitüsü’nün Genel Müdürü, bu rengin bize aidiyet getirdiğini, bizi yeniden kalibre ettiğini ve fırsatlar sunduğunu söylüyor. Hani şöyle derler ya, “Her zorluğun ardında bir fırsat vardır,” işte Peach Fuzz da tam bu anlama geliyor.

Peach Fuzz, var olmak, hissetmek, iyileşmek ve başkalarıyla vakit geçirmek, anın tadını çıkarmak için bir alan yaratıyor. Duygularımızı dokunsallığın ve kozalanmış sıcaklığın rahatlatıcı varlığıyla uyandırıyor. Yani, iç huzurunuzu bulmanızı sağlayacak bir renk olarak karşımıza çıkıyor.

Peach Fuzz yalnızca bir renk değil, aynı zamanda bir duygu ve bir fikir. Kültürümüzde ve günlük yaşamımızda nasıl bir etki yaratacağını düşünün!

ŞEFTALİDEN HUYLANANLAR! Size kötü haber: Şeftali tüyü renkli günler çoktan kapımızı çalmaya başladı!

Eh, “şeftaliden huylananlar” için pek de iç açıcı bir haberimiz yok gibi görünüyor. PANTONE’un yeni yılın rengi olarak seçtiği PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, şeftaliden huylananların kabusu gibi duruyor! Bu yumuşacık, iç açıcı renk, şeftaliye tiki olanlar için adeta bir dijital mayın tarlasına dönüşebilir. Yani artık saklanacak yer yok, şeftali renkli bir görsel belirdiğinde gözleri hemen kaçıracak bir köşe aramak şeftaliden huylananlar için bir yaşam tarzı haline gelebilir.

Bu ipuçlarını kaçırmayın!

Haftanın blog yazıları, ipuçları, teknoloji haberleri ve daha fazlası...

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir