Google AI destekli SGE ile makale özetleme özelliği geliyor!

Google’ın Yeni Sihirbazı (SGE): Makaleleri Artık Okuma Derdine Son!

Okuma Süresi: 2 dakika

Bomba Haber: Google’ın Süper Güçlü Yeni Arama Özelliği İle Makaleleri Artık Okumak Tarih Oluyor!

Google, milyonlarca insanın hayatını değiştirecek koca bir bombayı patlatıyor. Evet, yanlış duymadınız! Google’ın süper güçlü Yapay Zeka destekli Arama Oluşturma Deneyimi (SGE), artık internet makalelerini sizin için özetleyecek. İşte Google’ın resmi blogunda verdiği haberle olayı öğreniyoruz: Bundan böyle saatlerce sıkıcı makaleleri okuyarak vakit kaybetmeyeceksiniz!

Şimdi SGE, zaten sizi sonsuz kaydırmalardan kurtarıp aradığınız sonuca daha çabuk ulaşmanızı sağlıyordu. Ama durun, bu yeni özellikle işler daha da çılgınlaşıyor! Artık tıkladığınız bir bağlantının ardından da size yardım edecek. Daha ne olsun, dediğinizi duyar gibiyim!

Bu süper özellik hemen karşınıza çıkmayabilir, ama sakin olun, Google “SGE ile tarama” adını verdiği bu özelliği yavaş yavaş kullanıma sunuyor. Eğer zaten SGE’ye katıldıysanız, bu özellik sizin için hemen kapıda. Katılmadıysanız da endişelenmeyin, bu özelliği tek başına da seçebilirsiniz. İlk etapta Android ve iOS üzerindeki Google uygulamasında boy gösterecek olan bu mucize özellik, yakın gelecekte masaüstü Chrome tarayıcısında da patlamaya hazırlanıyor.

İşte burası daha da ilginç: Eğer Google uygulamasında mobil erişiminiz varsa, bir makaleye tıkladıktan sonra ekranda altta parlayan bir simgeye dokunmanız yeterli. Ve işte sürpriz! Google sizin için makalenin özetini hazırlayacak. Hem de bu özellik, sadece “webde herkese açık olan makalelerde” çalışıyor, yani paralı siteler sizi sevindiremeyecek!

Google hemen yanına başka süper özellikler de eklemiş. Bilim, ekonomi, tarih gibi konularla ilgili aramalarınızda, bazı kelimelerin üzerine gelerek anlamını öğrenebileceksiniz. Ayrıca, kod yazma ile ilgili özetleri de anlamak daha kolay hale gelecek. Bu da demek oluyor ki, artık kod dünyasına adım atmak çok daha basit!

Google, SGE’yi Mayıs ayındaki Google I/O etkinliğinde tanıtmıştı ve o günden beri bu özelliği daha da güçlendirmek için durmadan çalışıyor. İtiraf edeyim, ben pek hoşlanmadım ama Google kendinden memnun gibi görünüyor. CEO Sundar Pichai, son kazanç telefonundaki konuşmasında kullanıcı geri bildirimlerinin “şu ana kadar çok olumlu olduğunu” söyledi ve ekledi: “Zamanla bu, Arama’nın vazgeçilmezi olacak.”

Bu bomba özellikleri denemeye hazır mısınız? Google’ın gücüne ve SGE’nin olağanüstü yeteneklerine tanıklık etmek için sabırsızlanıyorum! Bilgiye ulaşmanın yepyeni yolu burada, ve bu yol çok daha hızlı ve eğlenceli olacak, hadi durmayın!

Naylon Medya Ekibi olarak, teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyoruz. Bu büyük haberi kaçırmayın!

Sizleri en son teknoloji haberleriyle güncel tutmaya devam edeceğiz.

Hoşça kalın,
Naylon Medya

Bu ipuçlarını kaçırmayın!

Haftanın blog yazıları, ipuçları, teknoloji haberleri ve daha fazlası...

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir