Vision Pro, Vision Pro VR headset, Apple WWDC, WWDC 2023, yeni ürünler, yazılım güncellemeleri, teknoloji haberleri, iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10, geliştirici topluluğu, mobil uygulama geliştirme, Apple ekosistemi, teknoloji gelişmeleri

WWDC 2023: Apple ‘ın muhteşem etkinliğinde duyurulan her şey

Okuma Süresi: 10 dakika

Güneşin doğuşu kadar düzenli, Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) etkinliği takvimimizin büyük ve heyecanla beklenen bir parçası haline geldi. Her zamanki gibi, bu yılın ana duyuruları iOS, iPadOS, watchOS, macOS ve daha fazlası için tüm geliştirmeleri içerecek – ancak bu yıl farklı, çünkü Apple’ın yeni bir alanı olan Vision Pro gözlüğünün ortaya çıkışıyla birlikte geliyor.

Ancak, bunlarla sınırlı kalmayacak! Sürprizlerle dolu olan WWDC 2023, birbirinden heyecan verici duyurularla dolu olacak. Apple, çığır açacak yeni özelliklerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Acaba yeni bir “iTimeMachine” mı duyuracaklar? Belki de “iCakeMaker” ile mutfağımızı fethedecekler. Hayal gücünüzü zorlamaya hazır olun, çünkü Apple’ın sürprizleri her zaman bizi şaşırtmaktan geri kalmıyor.

Vısıon Pro VR Gözlüğü

Yıllar boyunca Apple markalı bir artırılmış gerçeklik / sanal gerçeklik gözlüğü dedikoduları dolaşsa da, sonunda gerçek oldu. WWDC’nin son bölümü, Vision Pro AR gözlüğe ayrılmıştı ve Apple gerçekten detaylı bir şekilde inceleme yaparak yeni ürünün birçok olası kullanım alanına dair içgörüler sunuyor – bu anlaşılabilir bir durum, çünkü bu, orijinal Apple Watch’tan bu yana Apple’ın en büyük yeni lansmanlarından biri.

Bu ürünün uzun zamandır beklenen Apple markalı akıllı gözlükler olmadığını belirtmek önemlidir. Onlar sadece artırılmış gerçeklik deneyimi sunan ve muhtemelen normal bir gözlük gibi görünecekler saf bir AR deneyimi sunan ürünler. Bunun yerine, Vision Pro, Meta Quest 3 ve PlayStation VR2 ile rekabet etmek üzere tasarlanmış bir VR gözlüktür ve geniş bir vizör ve tam baş kayışı ile benzer bir tarza sahiptir.

Ancak, rakipleriyle tam olarak aynı değildir. Çoğu VR gözlüğü büyük ve ağır eşyalardır ve ince bir yapı ve hafiflik Apple’ın bu gözlükteki hedeflerinin başında gelmektedir. Hafif malzemeler mümkün olduğunca kullanılmış olup, daha üst düzey ve ağır malzemeler sadece mutlaka gereken yerlerde kullanılmıştır – örneğin cihazın ön kısmı tamamen camdır. Vision Pro’da ayrıca Apple Watch’tan ödünç alınan bir Dijital Taç da bulunur ve küçük bir fiziksel kontrol unsuru sağlar. Gözlüğün çerçevesi yüzünüze uyacak şekilde hafifçe bükülürken, kayış mümkün olduğunca rahat olacak şekilde tasarlanmıştır. Gözlük kullananlar için takviyeler eklenebilirken, pil kablosuyla bağlantılıdır ve gözlüğü ağırlaştırmamak için cebinizin içine kaydırılabilir. Kontroller yok. Bunun yerine, Vision Pro, sesinizi, ellerinizi ve gözlerinizi kullanarak kontrol edilir.

Bu gözlük, VR gözlüklerine son derece yüksek kalitede bir giriş olarak da dikkat çekmektedir. Her iki ekran da, olağanüstü netlik için bir 4K TV’den daha fazla piksel içerir. Gücünü Apple’ın güçlü M2 işlemcisi sağlar. Bu, en son Macbook Pro 13 inç dizüstü bilgisayarlarda bulacağınız aynı çiptir ve Vision Pro için özel olarak oluşturulan yeni bir R1 çipi tarafından desteklenmektedir. Bu, görüntülerin sorunsuz bir şekilde ekrana iletilmesini sağlar, deneyimi olumsuz etkileyebilecek kare gecikmesini ortadan kaldırır ve M2’nin diğer işlemleri yönetmesine olanak tanır.

Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) kombinasyonu olan Vision Pro, Apple ekosisteminizin bir uzantısı olmasını amaçlıyor gibi görünüyor. Bu nedenle, Vision Pro, iPhone’unuzdaki tüm Apple uygulamalarına sahip olur ve fotoğraflarınıza, videolarınıza ve arama kişilerinize erişebilir.

Cihazın önünde bulunan sensör ve kameraların dizisi, Vision Pro üzerinden evinizi görebilmenizi sağlar, Meta Quest’in Passthrough özelliği gibi. Apple, bunu evinizde kendi artırılmış gerçeklik alanınızı oluşturmak için kullanmanızı amaçlıyor. Uygulamalar fiziksel alana yerleştirilebilir ve ihtiyaçlarınıza göre genişletilebilir veya küçültülebilir ve yerinde sabitlenerek siz hareket ettiğinizde hareket etmezler. Gerçek dünyanın kaybolmasını mı tercih edersiniz? Gerçek dünya yerine kendinizi bir dizi yere taşıyan etkileyici bir manzara deneyimi ekleyebilirsiniz ve Dijital Taç kullanarak kendinizi tamamen etkinleştirme seviyenizi (yani, hafif şeffaf olmasını isteyip istemediğinizi) ayarlayabilirsiniz.

İnanılmaz bir şekilde, bu bilgi geçişi sizin için de geçerlidir. İç kameralar ve sensörler kullanılarak, gözlerinizin canlı bir görüntüsü Vision Pro’da görüntülenebilir ve Eyesight kullanırken gözlüğünüzün kameralarından bakarak gözlüğü kullandığınızı gösterir. Bu, diğer gözlüklerde olduğu kadar kullanıcıların dışarıya kapalı olmamasını sağlamak için VR alanında büyük bir adımdır … gerçi biraz “gariplik vadisi”ne benzese de. Aynı kameralar ve sensörler, Apple için her zaman olduğu gibi, Vision Pro’nun büyük bir parçası olan güvenlik için de kullanılıyor. Gözlük, gözünüzün benzersiz iris bilgilerini kullanarak cihazınızı kilitlemek için kullanacak ve Apple bunu Optik Kimlik olarak adlandırıyor.

Beklediğiniz gibi, Vision Pro mevcut Apple aksesuarları ile iyi çalışır. Magic Keyboard Vision Pro içinde çalışır ve şaşırtıcı bir şekilde, Mac’iniz de çalışır. Mac’inizi açın ve Vision Pro içinde canlanabilir, daha büyük bir ekrana sahip olabilirsiniz. Apple, bunun ofis ortamında veya evden çalışırken iyi çalışacağını iddia ediyor. İşten sonra bir akış hizmetini açabilir ve kendinizi inanılmaz bir şekilde oluşturulmuş 100 fitlik bir ekranda 3D bir filmde kaybolabilirsiniz.

3D hareketli videolar ve mekansal ses, anıları ve deneyimleri Vision Pro üzerinde daha önce hiç olmadığı kadar etkileyici hale getirir ve bunlar doğrudan Vision Pro’dan kaydedilebilir ve daha sonra deneyimlenmek üzere saklanabilir. Vision Pro ayrıca Apple Arcade oyunlarını destekler ve PlayStation DualSense kontrolcü desteği ile gelir, böylece çalışma ve oyun için tek bir durak noktası olur. Lansmanda Vision Pro için hazır olan yüzden fazla oyun bulunacak.

Bir diğer sürpriz konuk, Disney’nin CEO’su Bob Iger, Apple Vision Pro’yu desteklemek ve Disney’nin desteğini duyurmak için ortaya çıktı. Disney Plus uygulaması desteği ilk günden itibaren kullanılabilir olacak, ancak şu anda Disney ve Apple’ın ortaklığının derin etkileri henüz görülmeye devam ediyor. Bir spekülatif video, Disney’nin üzerinde çalıştığı bazı özellikleri ima ederek, Disney şovlarını izlerken ek bağlam pencereleri, özel Disney VR ortamları, arenadaki spor oyunlarını izleme, Marvel’ın “What If” serisiyle etkileşim kurma ve daha fazlasını içeriyordu.

Apple, Vision Pro için net bir vizyona sahip, sunumda insanların seyahat için hazırlık yaparken, buzdolabından içecek alırken ve hatta çocuklarıyla oynarken Vision Pro’yu kullanan insanlarla doluydu. Cihazın küçük boyutları ve hafifliği, Apple’ın insanların bu cihazı uzun süre takıp kullanabilecekleri ve sadece kısa sürelerle kullanmayacakları umuduyla tasarlandığını açıkça gösteriyor. Kısacası, Apple, Vision Pro’nun iPhone’unuz kadar hayatınızın büyük bir parçası olmasını istiyor.

Ancak bu hedef için fiyat büyük bir engel teşkil ediyor. Apple Vision Pro’nun fiyatı 3.499 dolardan başlıyor, bu da diğer artırılmış gerçeklik/virtual gerçeklik başlıklarının çok daha makul fiyatının çok üzerinde bir rakam. Apple Vision Pro, 2024 yılında piyasaya sürülecek.

15″ Macbook Aır

WWDC’ye Apple, yeni bir Macbook Air ile başladı – düzenli 13 inç Macbook Air’in 15 inçlik bir varyantı. Apple, bu dünyanın en iyi 15 inçlik dizüstü bilgisayarı olduğunu iddia ediyor; ince ve hafif ancak dayanıklı bir tasarımı, son derece güçlü bir Apple M2 işlemciyi ve göz alıcı 15,3 inç Retina ekranı içeriyor. Eğer M2 Macbook Air 13 inç’i gördüyseniz ve kullandıysanız, o zaman bunu biraz daha büyük hayal edin. Dört renkte sunuluyor ve MagSafe şarj portu, iki adet USB-C portu ve bir kulaklık girişiyle birlikte geliyor. Ekran parlaklık açısından 500 nit’e kadar çıkabiliyor ve üstünde 1080p web kamerası, altında ise altı tane mekansal hoparlör bulunuyor. Apple, 18 saatlik pil ömrüne sahip olacağını iddia ediyor.

Macbook Air 15, 1.299 dolar (eğitimciler için 1.199 dolar) fiyatla satışa sunulacak. M2 Macbook Air 13 ise kutlamak için küçük bir fiyat indirimi alacak ve 1.099 dolara düşecek, M1 Macbook Air ise 999 dolara düşecek.

yeni mac studio ve mac pro

WWDC’de profesyonel ama ufak tefek Mac Studio’nun Apple’ın en güçlü çekirdeklerini kullanarak yeni versiyonları duyuruldu. Artık Mac Studio’nun M2 Max ve M2 Pro versiyonları bulunuyor, ancak yeni Mac Studio aynı zamanda yepyeni bir Apple çipiyle geliyor – Apple M2 Ultra. Temelde bir araya yapıştırılmış iki M2 Pro işlemci olan M2 Ultra, inanılmaz güçlü bir çip ve Final Cut Pro’da 22 adet 8K ProRes videosunu aynı anda işleyebiliyor ve en hızlı Intel destekli Mac Pro’dan 6 kat daha hızlı çalışıyor.

Mac Studio, M2 Ultra’yı alan tek Mac ürünü değil. M2 Ultra’ya sahip yeni bir Mac Pro da var, bu da Mac Pro’ya çok ihtiyaç duyulan güçlü bir yükseltme sağlıyor: 24 çekirdekli bir CPU ve 76 çekirdekli bir GPU. Bu yeni Mac Pro, sekiz Thunderbolt portuna, özelleştirme için altı genişleme yuvasına sahip ve hem kule hem de raf montajlı olarak sunuluyor.

M2 Mac Studio’nun fiyatı 1.999 dolardan başlarken, M2 Ultra Mac Pro’nun fiyatı 6.999 dolardan başlıyor. Ön siparişler bugün açılıyor ve sevkiyat önümüzdeki hafta başlıyor.

IOS 17

Gelenek haline gelen WWDC’de, yeni iOS sürümü yine ana bir parça oldu. Bu sefer büyük başlık çeken bir özellik olmasa da, Apple genellikle yeni eklemeler yerine yaşam kalitesini artıran iyileştirmelere odaklandı. Ancak bunu aklınızda tutarak bile, iOS 17 hakkında heyecanlanmanız için pek çok neden var.

iOS 17, belirli kişiler tarafından arandığınızda kişisel iletişim “posterleri” ekleyecek, böylece iletişim ekranınızı kilit ekranınızı özelleştirdiğiniz gibi özelleştirebileceksiniz. Telefon uygulamasının güncellenen tek kısmı bu değil, Apple aynı zamanda Canlı Sesli Mesaj özelliğini de ekliyor. Google Pixel’in Çağrı Ekranı gibi benzer bir özellik olan bu özellik, bir sesli mesajın gerçek zamanlı bir transkriptini sunarak bir aramayı yanıtlamak isteyip istemediğinizi seçmenizi sağlar. Son olarak, FaceTime da video sesli mesajlar alacak, böylece birini aradığınız anda meşgul değilse bile bir mesaj bırakabilirsiniz.

Mesajlar da birkaç yükseltme alıyor. Arama filtreleri oluşturabilecek ve belirli bir sohbette nerede kaldığınıza dair bir yakalama oku alacaksınız, böylece nerede kaldığınıza geri dönmek için sürekli kaydırmak zorunda kalmazsınız. Mesajlar ayrıca yeni Konum Bildirimi özelliğiyle birlikte canlı konum özelliği alıyor. Konum Bildirimi, belirli kişilerin eve güvenli bir şekilde vardığınızı bilmesini sağlayan bir güvenlik odaklı bir özellik olup, eve dönüş yolunda bir sorun olduğu görünüyorsa belirli kişilere bildirim gönderir.

Daha hafif bir notta, Etiket özelliği yeni bir Etiket çekmecesi ile genişletildi ve tüm emoji’lerin Etiketlere dönüştürülmesi ve Etiketleri iOS’un herhangi bir yerinde kullanabilme yeteneği kazandı.

iOS 17’de AirDrop, iPhone’lar arasında iletişim bilgilerini aktarmanın yeni bir yolu olan NameDrop’u destekleyecek. Kullanmak için, sadece iPhone’unuzu başka birinin yanına koyun ve aktarmak istediğiniz kişileri seçin. Hatta Apple Watch ile de çalışacak. AirDrop artık AirDrop aralığını terk ettiğinizde mobil internet üzerinden aktarmaya devam edecek.

Klavyenin otomatik düzeltmesi daha akıllı hale getiriliyor, daha akıllı düzeltmeler ve daha kişisel bir dokunuş için otomatik kelime öğrenme özelliği ekleniyor. Bunlarla birlikte dikte özelliği de daha doğru hale gelecek.

Apple geçen yıl kilit ekranı değişikliklerine yoğunlaştı ve iOS 17 bu konuda daha da ileriye gidiyor. iOS 17’de iPhone’unuzun kilit ekranı, Standby adı verilen akıllı bir ev ekranı gibi bir duruma dönüşecek. Kullanılmadığı ve yatay bir şekilde olduğu zaman hava durumunu, yaklaşan randevuları, bildirimleri ve diğer önemli bilgileri gösterecek. Apple’ın amacı, iPhone’unuzu kullanmasanız bile daha kullanışlı hale getirmek ve Apple’ın Homekit sunumlarında eksik olan akıllı bir ekran boşluğunu doldurmasına yardımcı olmak. Standby’de Siri sadece “Siri” diyerek çalışır ve gece zamanında daha az rahatsız edici olan kırmızı bir ışığa geçer.

iOS 17 için geliştirici beta sürümü bugün kullanıma sunuldu, halka açık beta sürümü ise önümüzdeki ay gelecek ve tam sürümü sonbaharda yayınlanacak. Şimdiden heyecanlı olabilirsiniz, çünkü iPhone’unuz daha da akıllı hale geliyor!

Journal APP

iOS 17’deki daha şaşırtıcı eklentilerden biri, Journal uygulamasıdır. Temel olarak bir günlük uygulaması 11’e kadar artırılmış halidir. Apple’ın yeni uygulaması, kullanıcıları günlerinin detaylarını, düşüncelerini ve hissettiklerini eklemeleri konusunda yapay zeka kullanarak yönlendirecektir.

Fotoğraflar ve Haritalar deneyime entegre edilecek, günlük kayıtlarınız için ek yönlendirmeler ve içerik sağlayacaktır. Tüm işlemler kullanıcı güvenliğini sağlamak için cihaz üzerinde yapılacaktır. Günlük tutma, iyi bilinen bir farkındalık tekniğidir, bu yüzden Apple’ın fiziksel ve zihinsel sağlık dünyasına daha fazla yönelmesi olarak görmek kolaydır. Bunun denemek için heyecanlıyız!

iOS 17 ile birlikte günlük tutmanın keyfini çıkarın ve duygularınızı renklendirin. Unutmayın, sadece size özgü gizli bir günlüğünüz olacak!

IPAD os 17

Apple iPadOS 17, iOS 17 ile aynı güncellemeleri ve ayarları alacak, ancak büyük ekranlı işletim sistemi için birkaç ek özellik de içerecek.

Widget’lar, iPadOS 17’de iyileştirmeler alacak ve ev ekranınızdaki herhangi bir widget ile hızlı bir şekilde etkileşimde bulunabileceksiniz, widget’ın uygulamasına geçiş yapmanıza gerek kalmadan. Kilit ekranı özelleştirmesi de iPadOS 17’ye geliyor ve bu, iPad’inizin kilit ekranını iPhone’unuzun kilit ekranıyla eşleştirmenize veya karşıtlık oluşturmanıza olanak sağlar, bunu çok daha büyük bir ekranda görme avantajına sahip olursunuz. Canlı Etkinlikler de iPadOS’un kilit ekranına geliyor, aynı zamanda aynı anda birden fazla zamanlayıcıyı gösterme özelliği de mevcut olacak.

Ancak, iPadOS’un en büyük ve en iyi geliştirmelerinden biri, Sağlık uygulamasının eklenmesi olmalı. Apple birçok sağlık verisi sunuyor, bu yüzden en son antrenmanlarınıza, sağlık raporlarınıza ve daha fazlasına daha derinden dalabilmeniz için bir iPad’in büyük ekranına sahip olmak harika.

PDF desteği de geliştiriliyor ve şimdi iPad’ler, bir PDF’deki metin giriş bölümlerini algılayabilecek, böylece göndermeden önce tamamlamanız gereken girişleri hızlı ve kolay bir şekilde doldurma imkanı sağlar. PDF’ler artık Notlar uygulamasında saklanacak, böylece tek bir not içinde birden fazla PDF saklama veya aynı bilgi üzerinde başka biriyle çalışma yeteneği konusunda eşsiz bir yetenek elde edersiniz.

Geliştirici beta sürümü bugün yayımlanacak, ardından gelecek ay halka açık beta sürümü gelecek ve son sürüm ise sonbaharda piyasaya sürülecek. iPadOS 17 ile iPad’inizin büyüleyici gücünü keşfedin ve devasa ekranın tadını çıkarın!

Mac os sonoma

Beklendiği gibi, yeni macOS sürümü WWDC Keynote’da tanıtıldı. macOS Sonoma adını taşıyan bu yeni güncelleme, iOS ve iPadOS’a gelecek birçok yeni eklemeyi içeriyor. Sonoma, dünyanın çeşitli güzel sahnelerinden yavaşça kayan bir dizi etkileyici yeni video ekran koruyucusu içeriyor.

Widget’ları seviyor musunuz? Biz seviyoruz ve Apple da seviyor. Sonoma, widget’ları doğrudan masaüstünüze ekleyebilme özelliği ekliyor. Onları istediğiniz yere ekleyebilir ve Mac’inizde yaptığınız işe bağlı olarak akıllı bir şekilde uyum sağlarlar. Duvar kağıdınıza bağlı olarak renk değiştirirler ve bir uygulama kullanırken dikkati dağıtmamak için arka planda soluklaşırlar. iPhone ve iPad gibi, Sonoma’nın widget’ları doğrudan masaüstünden tamamen etkileşimli olarak kullanılabilir.

Oyunlar macOS için geleneksel olarak güçlü bir alan olmamıştır, ancak Apple’ın M serisi işlemcileri bunu değiştiriyor. Sonoma, oyun oynamak için Mac’inizi optimize eden bir Oyun Modu alıyor, böylece Mac’iniz oyunlarınızı en iyi şekilde çalıştırmak için oyun olmayan işlemleri azaltır. Oyun tarafında bununla sınırlı kalmıyoruz. Efsanevi oyun yönetmeni Hideo Kojima, Death Stranding Directors Cut’ın bu yılın ilerleyen zamanlarında Mac’ler için geleceğini duyurmak üzere sürpriz bir şekilde sahneye çıktı.


macOS sadece oyun değil, iş için de kullanılabilir. Video sunumları sırasında sunucu ekranı üzerinde size daha anlık geri bildirimler sunacak, izleyiciler ise etkileşimli tepkilerle sunumlarınıza yanıt verebilecek. Bu özellikler, Zoom ve FaceTime dahil olmak üzere çoğu video sunum platformunda çalışacak.

Safari için yapılan bazı ek güncellemeler, güvenli şifre paylaşımına olanak sağlayacak ve bir Profil sistemi tanıtacak. Bu sayede iş ve eğlence veya tek bir makinedeki kullanıcılar arasında gezinme geçmişinizi ve çerezlerinizi ayırabileceksiniz. Belirli web sitelerini sıkça kullananlar için yeni Web Uygulama özelliği, bu web sitelerini Safari dışında kendi özel penceresine sahip bir arayüz haline getirebilecek.

Sonoma’nın geliştirici beta sürümü bugün kullanıma sunulurken, halka açık beta sürümü Temmuz ayında gelecek. Diğer bugün duyurulan yazılımlar gibi, tam s

ürümü ise sonbaharda yayımlanacak. Mac’inizde Sonoma’yı keşfedin ve güçlü özelliklerinin tadını çıkarın!

ses ve video geliştirmeleri

Dünyanın en popüler kulaklıkları AirPods, yeni yetenekler kazanıyor. Uyarlamalı Ses, Gürültü Önleme ve Şeffaflık modunu bir araya getirerek, ihtiyaç duyulduğunda akıllı bir şekilde ses modlarını uyarlar ve değiştirir. Rahatsız edici gürültüler bastırılırken, önemli olan her şey vurgulanır. Konuşma Farkındalığı da buna katkıda bulunur ve biriyle konuşmaya başladığınızı algıladığında otomatik olarak müzik sesini azaltır ve Şeffaflık modunu konuştuğunuz kişiye odaklar.

AirPlay de geliştiriliyor. AirPlay, farklı Airplay cihazlarınızı ne zaman ve nerede kullandığınızı öğrenir ve önceden AirPlay seçenekleri sunmaya başlar. Otelde AirPlay de yeni bir eklenendir, bu sayede belirli otel ses sistemlerine hızlı ve kolay bir şekilde eşleştirme yapabilirsiniz.

Apple’ın TV işletim sistemi tvOS ise unutulmadı. tvOS’un kontrol merkezi iyileştirildi, böylece kullanımı daha kolay ve hızlı hale getirildi. iPhone’unuz, Siri Uzaktan Kumandanızı bulmak için kullanılabilir, bu da uzaktan kumanda aramak için harcadığınız o sinir bozucu zamanı azaltır. Ancak tvOS’a eklenen en heyecan verici özellik, FaceTime’ın Apple TV’ye eklenmesidir. FaceTime aramalarınızı hızlı ve kolay bir şekilde Apple TV’nize gönderebilir ve Merkezi Sahne gibi tüm standart özellikler, Apple TV’nin FaceTime’ında mükemmel bir şekilde çalışır. Arkadaşlarınızla en üst düzey izleme deneyimi için hatta SharePlay’i bile kullanabilirsiniz.

watchos 10

Sanmış mıydınız ki yeterince özelleştirme yapmıştınız? Öyle değil işte, çünkü watchOS 10 da özelleştirme seçenekleri alıyor. Yeni watchOS sürümü, saat kadranlarınızı kendi kişisel ihtiyaçlarınıza göre değiştirmenizi sağlayacak. Akıllı Yığınlar ile widget’lar ekleyerek, sadece Digital Crown’ı hareket ettirerek erişilebilen widget’larla saat kadranlarını değiştirebileceksiniz. Uzun basma ile widget’ları ekleyebilir veya kaldırabilir ve favori uygulamalarınıza Smart Stack’ten doğrudan erişebilirsiniz.

Apple ayrıca bisiklet takibi üzerinde çalışıyor ve watchOS 10 artık Bluetooth bisiklet sensörlerini destekleyecek, böylece Apple Watch’unuzu kullanarak kadansınızı ve gücünüzü takip edebilirsiniz. Bu, bisikletçiler için büyük bir ek, uzun bir yolculuğa çıkarken ihtiyaç duyulan cihaz sayısını azaltmaya yardımcı olur. Apple Watch bisiklet antrenmanları, otomatik olarak iPhone’unuzda Canlı Aktivite olarak görüntülenir, böylece iPhone’unuzu bisiklet tutucusuna koyabilir ve bisiklet sürerken Apple Watch’unuzun istatistikleriyle güncel kalabilirsiniz.

Pusula uygulaması, en son hücresel bağlantıya eriştiğiniz yeri gösteren ve bir SOS mesajı göndermek için kullanılabilecek en yakın konumu gösteren iki özellik de dahil olmak üzere harika yeni güvenlik seçenekleri alıyor. Ayrıca yükseklik görünümü ve yakındaki tesisleri ve yürüyüş parkurlarını arama özelliği de bulunuyor.

Apple Watch artık tenis veya golf svinginizi analiz edebilecek ve seçtiğiniz spor dalında ilerlemenizi size bildirebilecek.

Fiziksel ve mental sağlık araçları

Hayal gücüyle dolu bir dünya yaratmaya devam eden Apple, şimdi akıl sağlığına odaklanmak istiyor. watchOS 10, iOS 17 ve iPadOS 17’deki Mindfulness uygulaması artık anlık olarak nasıl hissettiğinizi kaydedebilecek ve o ruh halinin neyin sebep olduğunu not alabilecektir.

Mindfulness, ruh sağlığınızı takip etmenize yardımcı olmak için klinik anketler de kullanacak ve sağlığınızla ilgili konuşmanız gerekebileceğini düşündüğünde sizi uyaracaktır.

Bu yıl Apple’ın özel bir odak noktası olan miyopi (kısa görüşlülük), watchOS 10 ile güneş ışığına maruz kalma süresini çocuklar için takip edecek. Bu, çocuklarda miyopi gelişme olasılığını azaltmaya yardımcı olduğu kanıtlanmış bir faktördür. Ayrıca, çocuğunuzun iPad veya iPhone’yu hangi mesafeden kullandığını ölçen bir özellik de bulunmaktadır, bu da potansiyel miyopi için önemli bir gösterge olarak kabul edilir.

Bu ipuçlarını kaçırmayın!

Haftanın blog yazıları, ipuçları, teknoloji haberleri ve daha fazlası...

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir