YouTube, "Hikâyeler" özelliğini kapatma kararı aldı ve bunun yerine YouTube Shorts ve Topluluk gönderilerine odaklanacak. İşte detaylar!

Youtube hikayeler özelliğini kapatıyor

Okuma Süresi: < 1 dakika

YouTube Hikayeler özelliğini kapatma kararı aldı ve bunun yerine YouTube Shorts ve Topluluk gönderilerine odaklanacak. İşte detaylar!

Hey YouTube kullanıcıları, bir haberim var! YouTube, Instagram Hikâyeler’e benzeyen ” YouTube Hikayeler” özelliğini 26 Haziran itibarıyla kapatacağını duyurdu. Mevcut hikâyeler ise ilk paylaşıldıkları tarihten itibaren 7 gün sonra platformdan silinecek. YouTube, içerik oluşturucularını YouTube Shorts ve Topluluk gönderilerine yönlendirmek istiyor ve “Küçük güncellemeler paylaşmak, sohbetler başlatmak veya YouTube içeriğinizi kitlenize tanıtmak istiyorsanız, YouTube Topluluk gönderileri harika bir seçenek” diyor.

Ayrıca, Topluluk gönderileri ve Hikâyeleri kullanan içerik oluşturucular arasında yapılan bir analizde, gönderilerin Hikâyelere kıyasla daha fazla yorum ve beğeni aldığı ortaya çıkmış. YouTube, Hikâyeler özelliğinin beklenen ilgiyi görmediğini belirtiyor ve “Kısa bir süre önce Topluluk gönderilerine erişimi milyonlarca içerik oluşturucuyu kapsayacak şekilde genişlettik, düzenleme araçları ve gönderilerin 24 saat sonra kaybolması özelliği gibi Hikâyelerin bazı popüler özelliklerini Topluluk gönderilerine getirdik” diyor.

YouTube’a göre, kısa video içeriği oluşturmak veya yeni bir kitleye ulaşmak isteyenler için YouTube Shorts harika bir seçenek. Şirket, “Hem Shorts’u hem de Hikâyeler’i kullanan içerik oluşturucular arasında Shorts’un, Hikâyeler’den daha fazla abone çektiğini” belirtiyor.

YouTube, Kasım 2017’de “Hikâye” formatını YouTube Stories adıyla duyurmuştu. Şimdi ise Shorts ve Topluluk gönderileri için yeni özellikler ve araçlar üzerinde çalışmaya devam edeceklerini söylüyorlar.

Kaynak: YouTube Stories are going away starting June 26 – digitaltrends

Bu ipuçlarını kaçırmayın!

Haftanın blog yazıları, ipuçları, teknoloji haberleri ve daha fazlası...

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir