Wist Labs'ın Immersive Memories uygulamasıyla normal videolarınızı sihirli bir dokunuşla 3 boyutlu hâle getirin. Anılarınızı sanal gerçeklik gözlükleriyle yeniden yaşayın!

Gerçeklik Büyülüyor! Wist Labs, “Immersive Memories” ile Anıları Canlandırıyor

Okuma Süresi: 2 dakika

Sevgili Okuyucu, hazır olun çünkü gerçeklik artık büyülü bir hal alıyor! Kaliforniya’daki bir teknoloji girişimi olan Wist Labs, sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla anılarınızı canlandırmayı ve sizi geçmişte yeniden yaşatmayı hedefliyor. “Immersive Memories” adını verdikleri uygulamaları ile hayal bile edemeyeceğiniz bir deneyim sizleri bekliyor!

Normal Videolar Sihirli Bir Dokunuşla 3 Boyutlu Hâle Geliyor

Wist Labs’ın “Immersive Memories” uygulamasının arkasındaki mekanizma oldukça basit, ancak sonuçları büyüleyici! Siz sadece akıllı telefonunuzla kaydettiğiniz bir videoyu uygulamaya yükleyin, ve işte size üç boyutlu bir anı sunulsun! Videodaki öznelerin hologramları gözlerinizin önünde belirecek ve anılarınızı sanal gerçeklik gözlükleriyle tekrar yaşayabileceksiniz.

Andrew McHugh’ın Büyülü Anıları!

Wist Labs'ın Immersive Memories uygulamasıyla normal videolarınızı sihirli bir dokunuşla 3 boyutlu hâle getirin. Anılarınızı sanal gerçeklik gözlükleriyle yeniden yaşayın!

Kurucu ortak Andrew McHugh, eşi ve bebeğiyle olan bir anısını bu büyülü teknolojiyle yeniden canlandırdı. McHugh, olayın videosunu kaydedip Wist Labs‘ın Twitter hesabından paylaştı ve bu inanılmaz deneyim 900 binden fazla kişi tarafından izlendi. McHugh, “Bazen anılarımızı fotoğraf veya videolarla yakalamaya çalışırız” diyor, ama artık gerçeği yansıtamadıklarını düşünüyor. Ancak Wist Labs sayesinde bu durum değişiyor ve anılar gerçeğe dönüşüyor!

Black Mirror mu, Harry Potter mı?

Sosyal medya kullanıcıları, Wist Labs’ın “Immersive Memories” uygulamasını Netflix’in distopik dizisi Black Mirror’ın bir bölümüne benzetti. Hatırlarsınız, “The Entire History of You” adlı bölümde insanlar akıllı lensler sayesinde tüm anılarını kaydedebiliyor ve sonradan izleyebiliyorlardı. Ancak Andrew McHugh, daha çok Harry Potter evrenindeki “Düşünsel” adlı taşa benzetiyor bu teknolojiyi. Çünkü bu taş sayesinde karakterler kendilerinin veya başkalarının anılarını yeniden yaşayabiliyorlar. Artık gerçeklik kurgudan bile daha büyülü hale geliyor!

Gerçeklik ve Hayal Gücü Bir Araya Geliyor

McHugh, bu büyülü teknolojiyi doğru tasarım ve mühendislik ile bir düşünceyi gerçeğe dönüştürebilecekleri bir araca benzetiyor. “Immersive Memories” ile hayal gücünüzü gerçeğe dönüştürebilir, anılarınızı canlandırabilirsiniz. Gerçeklik artık sadece bir kavram değil, büyülü bir deneyim haline geliyor!

Bu heyecan verici gelişmeler, gelecekte anılarımızı daha da derinleştirecek ve gerçeklik ile hayal gücünü buluşturacak. Wist Labs’ın “Immersive Memories” uygulaması ile unutulmaz anılarınızı canlandırabilir ve geçmişte yeniden yaşayabilirsiniz. Gözlerinizi kapatın, hayal gücünüzü serbest bırakın ve gerçekliğin büyüsüne kapılın!

Kaynaklar: Independent Türkçe, Futurism, PetaPixel

Bu ipuçlarını kaçırmayın!

Haftanın blog yazıları, ipuçları, teknoloji haberleri ve daha fazlası...

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir